Poepen de stewards in hun broek voor Verstappen? Felle meningen in aanloop naar GP USA

Poepen de stewards in hun broek voor Verstappen? Felle meningen in aanloop naar GP USA
Foto: © photonews

Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en FIA-steward, had de community service-straf die aan Max Verstappen werd opgelegd voor zijn vloeken tijdens het Singapore Grand Prix-weekend verdedigd.

Verstappen werd opgeroepen door de stewards op het Marina Bay Street Circuit na een vermeende schending van de Internationale Sportcode, die volgde op zijn onwelvoeglijke taalgebruik tijdens de officiële persconferentie op donderdag. Dit gebeurde kort nadat FIA-president Mohammed Ben Sulayem had opgeroepen tot minder vloeken door coureurs.

Scheldwoorden blijven hoog zitten

De Red Bull-coureur kreeg de opdracht om community service te verrichten als straf voor zijn taalgebruik. Herbert die als steward betrokken was bij de zaak in Singapore, vindt de opgelegde straf gerechtvaardigd.

"Tijdens de persconferentie in Singapore gebruikte Max het f-woord over zijn auto. Persconferenties worden wereldwijd uitgezonden. Er is meer vloeken dan ooit tevoren. Een persconferentie is niet de juiste plek daarvoor”, zei hij twee weken geleden tegen Casino Hawks.

Schrik bij de stewards?

Nu is hij nog eens teruggekomen op de zaak tegenover 365 Racing News: "Ik hoop dat het gezonde verstand zegeviert als Max scheldt tijdens een persconferentie in de Verenigde Staten." Toch hoopt Herbert dat iedereen het vloeken toch kan laten.

Volgens Autoblog hebben de stewards schrik van Verstappen. "De kop ‘Stewards poepen in hun broek van angst voor Max Verstappen’ is misschien wat overdreven, maar ze knijpen hem wel. Een beetje", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws