FIA komt met ferme verwittiging richting de F1-teams

FIA komt met ferme verwittiging richting de F1-teams
Foto: © photonews

Er is dit jaar al veel te doen geweest over de wagens in de Formule 1. McLaren had zowel bij de voorvleugels als bij de achtervleugels een kunstgreepje toegepast en ook bij Red Bull Racing was er wat aan de hand.

Diverse teams zouden willen spelen hebben met de voorvleugel onder meer. En de FIA heeft daarop ook meteen gereageerd tegenover Fastest Pitstop. Bepaalde dingen mogen namelijk absoluut niet.

Parc Fermé-regel

Red Bull Racing had mogelijk het plan opgevat om tussen de kwalificaties en de race in de USA een aanpassing te doen aan de voorvleugel. Maar dat zal sowieso niet mogen.

“Elke aanpassing aan de neus of vleugels tijdens parc fermé-omstandigheden is ten strengste verboden door de regelgeving. Hoewel we geen enkele indicatie hebben ontvangen dat een team een ​​dergelijk systeem gebruikt, blijft de FIA ​​waakzaam in onze voortdurende inspanningen om het toezicht op de sport te verbeteren."

Geen aanpassingen bij Red Bull Racing

“Als onderdeel hiervan hebben we procedurele aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de ruimte aan de voorkant niet gemakkelijk kan worden gewijzigd. In sommige gevallen kan dit gepaard gaan met het aanbrengen van een zegel om de naleving nog verder te garanderen."

Wat Red Bull eventueel ook wilde doen, alsook andere teams mogelijk, zal dus niet doorgaan dit weekend. Zondagavond om 21 uur is er de race in Austin, Texas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws