FIA wijzigt belangrijke regel richting WK 2025

FIA wijzigt belangrijke regel richting WK 2025

Het bonuspunt voor de snelste ronde? Daar was de voorbije tijd heel wat tegenkanting tegen. Vanaf 2025 gaat het op de schop en daar zijn de analisten duidelijk heel erg blij mee.

Daniel Ricciardo snoepte tijdens zijn afscheid in Singapore met de snelste ronde wel nog een puntje weg van Lando Norris, mogelijk belangrijk in de WK-strijd.

Zak Brown had achteraf dan ook zijn twijfels geuit over de beslissing van Red Bull om Daniel Ricciardo in te zetten voor de snelste ronde tijdens de Singapore Grand Prix.

Bonuspunten verdwijnen

Ricciardo's poging om de snelste ronde te rijden hielp Red Bull en Max Verstappen. Brown uitte eerder al kritiek op de strategieën van Red Bull. Zo wijst hij op de voordelen die het team heeft door een zusterteam in de Formule 1 te hebben.

Mogelijk heeft het een laatste duwtje in de rug gegeven om het bonuspunt voor de snelste ronde vanaf 2025 af te schaffen. Dat heeft de FIA laten weten in de marge van de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

Door het bonuspunt dat wordt afgeschaft zullen er volgend seizoen wat minder punten te verdienen zijn. De races worden op die manier belangrijker. Ook de analisten en commentatoren zijn blij met het afschaffen van de regel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws