Max Verstappen & co zien het met lede ogen aan: "Hinken steeds achterop"

Max Verstappen & co zien het met lede ogen aan: "Hinken steeds achterop"
Foto: © photonews

Red Bull wil maar wat graag zijn wereldtitel ook dit seizoen veilig stellen. De voorbije maanden ging het echter veel minder met de wagen. En daar zouden verschillende redenen voor zijn.

Max Verstappen was voorafgaand aan de Grote Prijs in de Verenigde Staten zeer duidelijk over de zaak. Hij heeft nog steeds 52 punten voorsprong op Lando Norris, maar het worden toch nog zes spannende races.3

Nog zes spannende races te gaan?

"Op dit moment weten we dat we nog steeds enorm achterop hinken. Dat moeten we stap voor stap aanpakken. Om eerlijk te zijn, maak ik me niet echt ergens zorgen over", aldus Verstappen.

"We hebben een faciliteit met een 60 jaar oude windtunnel", was teambaas Christian Horner een paar dagen geleden heel negatief bij Sporza.

Windtunnel van 60 jaar oud aan de basis?

"Het is een overblijfsel uit de Koude Oorlog. Oké, de tunnel deed zijn job de afgelopen jaren om fantastische wagens te bouwen, maar het heeft zijn beperkingen."

Dat zou voor grote problemen aan het zorgen zijn, al kan je het nooit als een een-op-eenverhaal zien. Een nieuwe tunnel stond in de steigers, maar Adrian Newey hield de boot lange tijd af. Opmerkelijk dat hij nu de overstap zal maken richting Aston Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws