Als twee honden vechten om een been: Ferrari profiteert, controversiële beslissing in strijd tussen Verstappen en Norris,

Als twee honden vechten om een been: Ferrari profiteert, controversiële beslissing in strijd tussen Verstappen en Norris,
Foto: © photonews

De Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin, Texas heeft heel wat spektakel opgeleverd. Ferrari was al snel in de race baas, de topfavorieten op de WK-eindwinst bikkelden de hele race lang een episch duel uit.

In de Verenigde Staten was er op zaterdagavond een sprintrace, waarin Max Verstappen eindelijk nog eens won en zo twee punten uitliep op Lando Norris. De Brit sloeg echter meteen terug in de kwalificaties en leek vanaf de pole schade te kunnen aanrichten.

Ferrari baas in VS

In een tumultueus begin moest Lewis Hamilton snel opgeven, terwijl de Ferrari's de helden waren en profiteerden van heel wat naijver tussen de andere toppers.

Zowel Leclerc als Sainz gingen snel naar de nummers één en twee, de rest van het veld verloor tijd ronde per ronde. De grootste strijd was uiteindelijk die om de derde plaats tussen Verstappen en Norris.

Kloof is nu 57 punten tussen Verstappen en Norris

Na rondenlang te proberen kon Norris drie ronden voor het einde alsnog voorbij de Nederlander raken, maar daarbij week hij wel even af van de track.

Ook Verstappen zat heel hard op de limiet van de track, maar het was uiteindelijk enkel Norris die gestraft werd met een penalty van vijf seconden. Daardoor mocht Verstappen alsnog op het podium samen met Leclerc en Sainz. In de WK-stand is de kloof tussen beide rijders nu 57 punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws