Het gaat van kwaad naar erger voor Mercedes: na Hamilton ook Russell in de problemen

Het gaat van kwaad naar erger voor Mercedes: na Hamilton ook Russell in de problemen
Foto: © photonews

Het is een dramatisch weekend gebleken voor Mercedes tot dusver in de Formule 1, want de Grote Prijs van de Verenigde Staten bracht nog geen geluk. Benieuwd of het tij tijdens de race zondagavond nog gekeerd kan worden.

Lewis Hamilton raakte tijdens de kwalificaties op zaterdagavond niet door Q1 en klokte uiteindelijk af op de negentiende(!) plaats in de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

"We kunnen beter uit de pits starten", fulmineerde hij op zaterdag al meteen. En zo zou ook geschieden, want de Brit zal wel degelijk helemaal achteraan vanuit de pitstraat zijn race aanvatten in Austin, Texas.

Maar daar eindigde de miserie voor Mercedes allerminst, want in Q3 viel ook George Russell uit. Daardoor moest zijn team aan de slag met diens wagen om hem klaar te krijgen voor de race op zondag.

Inhaalrace op komst?

Dat lukte niet binnen de twee uur die verplicht zijn vanuit de FIA. En daardoor wordt het ook voor Russell nu een kwestie van uit de pitstraat te gaan starten.

Serieuze problemen dus voor de renstal, die graag een mooi resultaat wilde neerzetten in Austin, Texas. Het zal een kwestie van achtervolgen worden, zoveel is nu al duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws