Jonkie in Formule 1 haalt snoeihard uit richting Fernando Alonso

Jonkie in Formule 1 haalt snoeihard uit richting Fernando Alonso

Liam Lawson is de nieuwkomer in de Formule 1 in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. In aanloop daarheen heeft hij wel een keertje ferm uitgehaald naar een levende legende, Fernando Alonso.

Zowel in de sprintrace als in de kwalificatie zat het er al meteen op tussen Fernando Alonso en Liam Lawson. En volgens die laatste is dat geen toeval, want het was vooraf aangekondigd.

Tijdens de sprintrace zaten beiden al in een conflict en toen zou Alonso tegen Lawson gezegd hebben dat hij er de gevolgen van zou gaan dragen. Wat in de kwalificatie ook meteen bleek.

Alonso reed na Lawson de pitstraat uit en pakte hem in de eerste bocht van het circuit meteen vrij agressief. De Brit deed achteraf zijn beklag over de zaak.

Vuurwerk tussen beide rijders

“Ik weet niet waarom, hij zei dat hij me zou kloten en hij heeft zijn woord gehouden. Hij was echt boos, ik ben niet zeker waardoor. We waren aan het racen voor de zestiende plaats, ik weet niet waarom hij boos was.

"Maar mocht ik iets fout gedaan hebben dan zou ik bestraft zijn geweest", aldus Lawson in een reactie volgens F1 Journaal. We zijn benieuwd of we ook tijdens de race zondagavond nog vuurwerk krijgen tussen beiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws