Mentale opdoffer voor Norris: Verstappen toont stabiliteit in (sprint)race naar titel, Brit in de fout

Mentale opdoffer voor Norris: Verstappen toont stabiliteit in (sprint)race naar titel, Brit in de fout
Foto: © photonews

In de Verenigde Staten was er op zaterdagavond een sprintrace. Daarin probeerde Lando Norris opnieuw wat dichter bij leider Max Verstappen te komen, maar dat zou niet lukken. Integendeel zelfs.

Max Verstappen had de polepositie genomen voor de sprintrace in Austin, Texas. En de Nederlander wist de hele race die leidersplaats vast te houden. Niemand kwam echt in zijn buurt en Verstappen bleek zeer stressbestendig.

Verstappen van start tot finish aan leiding

De voorbije drie seizoenen won Max Verstappen in Amerika en dus heeft hij goede herinneringen aan het parcours. En ook deze keer had hij heel snel voeling met de baan.

Hij maakte geen enkele fout en reed zo van start tot finish aan de leiding in Austin. Lando Norris verging het dan weer heel wat minder. De Brit reed lange tijd op de tweede plaats, maar in de slotronde maakte hij wél een foutje.

Van 52 naar 54 punten voorsprong

Daardoor moest hij de tweede plaats laten aan Carlos Sainz. In de WK-stand komt Verstappen na zijn winst in de sprintrace als koploper op 339 punten. Norris is runner-up met 285 punten, de kloof is dus 54 punten geworden.

Zeker mentaal is het een opdoffer voor Norris. Bovendien lijkt het erop dat Verstappen in deze fase van het seizoen de meer stabiele rijder is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws