Onverwachte crash van George Russell beïnvloedt polepositiegevecht tussen Verstappen en Norris

Onverwachte crash van George Russell beïnvloedt polepositiegevecht tussen Verstappen en Norris
Foto: © photonews

In de Verenigde Staten was er op zaterdagavond een sprintrace, waarin Max Verstappen eindelijk nog eens won en zo twee punten uitliep op Lando Norris. De Brit sloeg echter meteen terug in de kwalificaties.

Max Verstappen had de polepositie genomen voor de sprintrace in Austin, Texas. En de Nederlander wist de hele race die leidersplaats vast te houden. Niemand kwam echt in zijn buurt en Verstappen bleek zeer stressbestendig.

Crash van Russell doorslaggevend?

Norris ging in de slotronde in de fout en verloor zo uiteindelijk twee punten in de WK-strijd om Max Verstappen. De Brit kwam wel met een snel antwoord, door in de kwalificaties naar de polepositie te rijden.

Max Verstappen reed als snelste over het parcours en won zowel in Q1 als Q2. Lewis Hamilton lag er toen al uit, een ferme domper op de feestvreugde voor de Brit.

Verstappen mist de polepositie

In Q3 was het vervolgens Norris die naar de pole reed, voor Max Verstappen. Die is wel tweede geworden en had misschien ook wel zijn kansen gehad op de polepositie. In Q3 werd hij gehinderd door een crash van George Russell.

Door de gele vlag kon Verstappen zijn snelste rondje niet afwerken. Een tegenvaller dus voor de Nederlander, die vanavond zijn 54 punten voorsprong in de WK-strijd verdedigt. Carlos Sainz en Charles Leclerc staan in hun Ferrari's op de tweede startrij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws