Max Verstappen heeft wel wat te zeggen na verrassend podium in USA én tijdstraf Norris

Max Verstappen heeft wel wat te zeggen na verrassend podium in USA én tijdstraf Norris
Foto: © photonews

De Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin, Texas heeft heel wat spektakel opgeleverd. Ferrari was al snel in de race baas, de topfavorieten op de WK-eindwinst bikkelden de hele race lang een episch duel uit.

Max Verstappen mocht door een tijdstraf voor Lando Norris uiteindelijk alsnog het podium op. En dus was hij vrij tevreden, want hij kon zijn voorsprong in de WK-tussenstand dit weekend vergroten van 52 naar 57 punten.

Verstappen op het podium door tijdstraf Norris

Als hij in de komende vijf races nergens uitvalt, dan zal Norris ongeveer al alles moeten winnen om nog kans te maken op de wereldtitel. Verstappen reageerde gematigd tevreden, want makkelijk ging het allerminst.

"Ik had nooit het tempo om aan te vallen, het was heel anders dan gisteren. Ik kon niet aanvallen en ik had heel veel onderstuur, waardoor ook verdedigen moeilijk was."

Verstappen heeft er zijn mening over

"Het was een heel zware race en een heel straf duel met Lando Norris. Ik wilde graag op het podium eindigen en heb er alles aan gedaan om voor hem te blijven", aldus Max Verstappen in het flashinterview.

"Of ik ook van de baan afweek? Ik heb mijn mening over dat voorval. De stewards doen hun ding en het is een race waar we veel kunnen uit leren", bleef hij op de vlakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws