Belgische analist duidelijk: "Eerder Verstappen straffen dan Norris"

Belgische analist duidelijk: "Eerder Verstappen straffen dan Norris"
Foto: © photonews

Hét moment waar iedereen het over had in de Grote Prijs van de Verenigde Staten was het inhalen van Lando Norris op Max Verstappen in ronde 52. Iedereen heeft er zijn mening over en ook de analisten laten zich erover uit.

Max Verstappen kreeg geen straf voor de zaak, Lando Norris een tijdstraf van vijf seconden voor het inhalen door van de baan af te gaan. Hij zou zijn plek opnieuw aan Verstappen hebben moeten geven.

Strenge straf voor Norris

Een strenge straf. Dat oordelen toch alvast een resem van de analisten. Zij zijn het niet echt eens met de zware bestraffing en laten dat ook duidelijk doorschemeren.

Marc 'The Goose' Goossens liet zijn duidelijke mening horen in The Paddock: "Om te beginnen gaf Max Verstappen geen enkele ruimte aan Lando Norris om te passeren. Het lijkt er op dat hij de rem zelf even loslaat. Norris kon niet insturen en had geen opties."

Verstappen zou gestraft moeten worden?

"Het was buiten de baan rijden of crashen. Ik snap wat Verstappen doet, want de zes-zeven ronden ervoor verdedigde hij goed en hij was op die move aan het wachten."

"Ik vind het een beetje forcing off-track. De straf voor Norris vind ik dan ook een beetje streng, ik weet niet of die terecht is. In mijn ogen niet. Er is een verschil tussen aanvallen en verdedigen, maar ik vind dat het verdedigen nog harder zou moeten bestraft worden. Ik zou eerder Verstappen straffen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws