De verrassende derde hond in de constructeurstitelstrijd? "Met vlag en wimpel"

De verrassende derde hond in de constructeurstitelstrijd? "Met vlag en wimpel"
Foto: © photonews

De Grote Prijs van de Verenigde Staten stond compleet in het teken van de strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen. Maar het was wel Ferrari dat knap uitpakte met een een-tweetje voor Charles Leclerc en Carlos Sainz.

De WK-titel pakken bij de rijders? Dat lijkt niet voor 2024 te zijn. Max Verstappen heeft momenteel 57 punten meer dan Lando Norris, Charles Leclerc staat ondertussen op 79 punten.

Constructeurstitel?

Met nog vijf races te gaan moet er dus al veel gebeuren met de nummers één én twee van het voorlopige klassement in de Formule 1. Maar toch is er voor Ferrari wel nog een mogelijkheid.

Bij de constructeurs hebben ze de kloof op McLaren tot 48 punten weten te verkleinen. Leclerc staat derde in het klassement individueel, Sainz staat vijfde. In de breedte staan ze er dus goed voor.

Ferrari werkte heel hard

Mogelijk kunnen ze ook de komende races nog profiteren van de naijver tussen Verstappen en Norris. Commentator Alex Jaques heeft ook een en ander te vertellen over de zaak bij F1 Nations.

"Ze hebben top gewerkt, op een circuit waar je echt alles op hebt. Het was een echte test voor de auto. Ze zijn duidelijk uitdagers voor het constructeurskampioenschap. Ze hebben deze test met vlag en wimpel gehaald", aldus Jaques.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws