Lando Norris schiet uit zijn krammen: "Opnieuw een domme zaak"

Lando Norris schiet uit zijn krammen: "Opnieuw een domme zaak"

Max Verstappen had weinig begrip voor de frustraties van McLaren na de recente Grand Prix in Austin. De Red Bull-coureur vond dat er geen sprake is van een overtreding van de regels. Bij McLaren hadden ze wel een heel andere mening.

In ronde 52 dacht Norris een inhaalactie te kunnen maken buitenom in bocht 12, maar hij kwam bedrogen uit. Omdat het manoeuvre buiten de baangrenzen plaatsvond, hadden de stewards hem een tijdstraf van vijf seconden opgelegd.

Kloof nu 57 punten

Daardoor werd Max Verstappen alsnog derde in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De kloof in de WK-stand is zo 57 en geen 51 punten geworden met nog vijf Grote Prijzen te gaan.

Lando Norris was zelf ook zeer furieus na de race. Hij vond het een overhaaste beslissing van de stewards en was dan ook niet echt gelukkig. 

Geen beroep mogelijk: opnieuw een domme zaak

"Ze horen of begrijpen onze argumenten niet, wat ze na de race wel zouden kunnen, maar ze willen gewoon op dat moment een beslissing nemen", noteerde Sporza.

"En je kunt niet in beroep gaan tegen dit soort straffen, wat opnieuw een domme zaak is, omdat ze gewoon gissen. Ik denk alvast niet dat dat de manier is waarop stewards te werk zouden moeten gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws