Test op komst voor man naast Verstappen volgend jaar? Dit ligt er op tafel

Test op komst voor man naast Verstappen volgend jaar? Dit ligt er op tafel
Foto: © photonews

Red Bull Racing onderzoekt momenteel zijn opties voor de Formule 1 in 2025. Helmut Marko blijft daarbij de optie van Yuki Tsunoda bekijken als een kandidaat om volgend jaar naast Max Verstappen te racen.

Sergio Perez heeft te maken gehad met een moeilijke periode, waardoor zijn toekomst na de zomerstop onzeker werd. Hoewel hij het seizoen zal afmaken, is zijn positie voor 2025 onder druk komen te staan.

Tsunoda klaar voor de test?

En dus is de vraag wie de nieuwe ploegmaat/concurrent van Max Verstappen zou kunnen gaan worden. Een paar weken geleden opperde Helmut Marko voor het eerst ook luidop de naam van Tsunoda.

Marko gaf toen bij F1 Insider aan dat Red Bull terug wil naar de filosofie van het bieden van kansen aan jonge coureurs. "We zijn begonnen met de filosofie om jonge coureurs een kans in de Formule 1 te geven. Sebastian Vettel, Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn slechts drie voorbeelden. De anderen volgen nu deze filosofie."

Andere opties?

Maar er is met Liam Lawson natuurlijk nog een ander toptalent dat heel goed aan zijn avontuur in de Formule 1 is begonnen afgelopen weekend in de Verenigde Staten.

Toch zal er een mogelijke testkans komen voor Tsunoda bij Red Bull. "We hebben inderdaad wat plannen voor Abu Dhabi", klinkt het bij Autosport "Maar we hebben verschillende coureurs om te testen. We hebben ook nog Isack Hadjar en daar komt Lawson nu ook bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws