Britse start-up onthult nieuwe fietsendrager voor de toekomst

Robbie Maes
| 0 reacties
Britse start-up onthult nieuwe fietsendrager voor de toekomst
Foto: © photonews

Een Britse start-up heeft een innovatieve fietsendrager ontwikkeld die in de achterbumper van elektrische voertuigen kan worden geïntegreerd.

Dit concept is niet geheel nieuw want Opel introduceerde vijftien jaar geleden al een vergelijkbaar systeem met de Flexfix-fietsendrager. Toch biedt Auxtail een frisse benadering die perfect aansluit bij de opkomst van elektrische auto’s.

De Flexfix-fietsendrager van Opel was een doorbraak op het gebied van ruimtebesparing en gebruiksgemak. Auxtail neemt dit idee een stap verder door een meer robuuste en opvallende fietsendrager te ontwikkelen die volledig in de achterbumper kan worden verborgen.

De fietsendrager van Auxtail komt tevoorschijn door een deel van de achterbumper naar achteren te schuiven. Dit nieuwe systeem, dat recentelijk op een BMW i4 werd gedemonstreerd, valt direct op door de extra kentekenplaat. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is de verhoogde capaciteit dat zonder problemen twee elektrische fietsen kan dragen.

Een belangrijke reden waarom dit systeem bijzonder goed werkt voor elektrische voertuigen is het ontbreken van een uitlaat. De ruimte die hierdoor vrijkomt, maakt het mogelijk om de fietsendrager stevig aan het chassis van de auto te bevestigen.

Auxtail heeft plannen om dit innovatieve systeem via crowdfunding op de markt te brengen voor de BMW i4. Daarnaast is er ook het vooruitzicht om een versie voor de populaire Tesla Model Y te ontwikkelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws