Jong talent laat zich inspireren door Michael Jordan: "Niemand geloofde in dat team, maar..."

Robbie Maes
| 0 reacties
Jong talent laat zich inspireren door Michael Jordan: "Niemand geloofde in dat team, maar..."

Pedro Acosta is een veelbelovende talent in de MotoGP. Met een vijfde plaats in het wereldkampioenschap en vier podiumplaatsen achter zijn naam heeft de 20-jarige Spanjaard al heel wat indruk gemaakt.

Ondanks de belangstelling van andere fabrikanten, is Acosta vastbesloten om bij KTM  te blijven. Acosta heeft zijn keuze dan ook geïnspireerd door de legendarische basketbalspeler Michael Jordan.

Hij vergelijkt zijn situatie met die van de Chicago Bulls, waar Jordan in de jaren 90 zijn team naar ongekende hoogten leidde. "Niemand geloofde in dat team, maar ze slaagden erin om een groep rond Jordan te bouwen en grote stappen te zetten”, legt Acosta uit in een gesprek met Motorsport.com.

Deze visie is versterkt door de populaire Netflix-documentaire 'The Last Dance'. Deze documentaire heeft Acosta inzicht gegeven in het belang van teamwork en het streven naar gezamenlijke doelen, in plaats van alleen persoonlijke prestaties.

In 2025 zal Acosta na een seizoen bij het satellietteam Tech 3 Gas Gas deelnemen aan het fabrieksteam van KTM. Maar zijn ambities reiken verder dan alleen een tijdelijke samenwerking. Hij wil namelijk zijn carrière bij KTM voortzetten en het team helpen de absolute top te bereiken.

Hij sluit het idee van een overstap naar een ander team op korte of middellange termijn uit. Voor hem is het essentieel dat iedereen binnen het team bijdraagt aan het succes, zodat ze samen kunnen groeien en strijden om het kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws