Koen Wauters reageert geschokt op dodelijk ongeval: "Al mijn klachten over de hitte, de vermoeidheid ... vallen in het niets bij wat hem is overkomen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Koen Wauters reageert geschokt op dodelijk ongeval: "Al mijn klachten over de hitte, de vermoeidheid ... vallen in het niets bij wat hem is overkomen"

Gisteren is de Franse motorrijder Frédéric Baudry tijdens de eerste etappe van de WK rallyraid in Marokko om het leven gekomen.

Baudry kwam tijdens de etappe rond Zagora ten val in de duinen bij kilometerpunt 1. Ondanks de snelle tussenkomst van medische hulpverleners, overleed hij later aan zijn verwondingen.

De motorrijder overleed in het ziekenhuis. De rallydeelnemers, waaronder Koen Wauters, reageerden geschokt op het tragische ongeval.

Koen Wauters die samen met Kurt Keysers deelneemt aan de rally met een Toyota Hilux, reageerde in Sporza aangeslagen op het nieuws. "Al mijn klachten over de hitte, de vermoeidheid en het moeilijke parcours vallen in het niets bij wat Frédéric is overkomen. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden."

De eerste etappe van de rally werd ingekort van 317 naar 180 kilometer vanwege de hitte. Wauters en Keysers wisten aanvankelijk de 32ste plaats te behalen, maar na een tijdstraf wegens een gemiste waypoint zakten ze terug naar de 82ste  plek.

"We moesten uitwijken voor een gekantelde vrachtwagen en konden het waypoint daarna niet meer vinden. Al mijn klachten over de hitte, de vermoeidheid en het moeilijke parcours vallen in het niets bij wat Frédéric is overkomen", liet Koen Wauters weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws