Opvallend: Circuit of the Americas past de baan aan om frustraties te voorkomen tijdens F1-weekend

Robbie Maes
| 0 reacties
Opvallend: Circuit of the Americas past de baan aan om frustraties te voorkomen tijdens F1-weekend
Foto: © photonews

Het Circuit of the Americas in Austin heeft ingrijpende wijzigingen doorgevoerd om zich voor te bereiden op de komst van de Formule 1.

Het circuit had eerder te kampen met problemen rondom de track limits en heeft naar aanleiding van kritiek besloten om verbeteringen aan te brengen. Een nieuwe asfaltlaag en aanpassingen aan de track limits moeten herhaling van de problemen van vorig jaar voorkomen, zo meldt Motorsport.com.

Vorig jaar leidde de situatie rond de track limits tot grote frustraties. Zo diende het Haas-team een verzoek in bij de FIA om het naleven van de regels rond de track limits te herzien, nadat meerdere coureurs deze hadden overschreden zonder straf te krijgen.

Het protest werd afgewezen, maar vooral bocht 6 zorgde voor veel discussie. Camerabeelden waren niet scherp genoeg om vast te stellen of coureurs de limieten daadwerkelijk overschreden.

Oplossingen

Om de problemen op te lossen heeft de organisatie op meerdere plaatsen langs het circuit de bermen met anderhalf meter versmald en vervangen door grasstroken. Dit moet voorkomen dat coureurs gebruikmaken van deze stroken om een voordeel te behalen.

De aanpassingen zijn doorgevoerd bij bocht 6, bocht 13, bocht 14 en bocht 15. Bovendien heeft het circuit strategisch geplaatste camera's geïnstalleerd om overtredingen van de track limits beter te kunnen monitoren.

Ook de uitloopstrook van bocht 11 is aangepakt. Voorheen was dit een geasfalteerde zone met zogenaamde, maar deze is nu vervangen door een grindbak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws