Sauber staat voor een belangrijke keuze: moet Bottas blijven of komt er jong talent boven drijven?

Robbie Maes
| 0 reacties
Sauber staat voor een belangrijke keuze: moet Bottas blijven of komt er jong talent boven drijven?

Sauber staat voor een belangrijke beslissing nu het team de enige overgebleven Formule 1-formatie is die nog een zitplaats heeft voor het kampioenschap van 2025. De keuze van Sauber moet volgens Surer zorgvuldig worden overwogen.

F1-commentator Marc Surer heeft het team aangespoord om niet opnieuw in de fout te gaan door Valtteri Bottas te hercontracteren. Zeker met de geschiedenis van het team met oudere coureurs.

Bottas staat momenteel op de 22ste  plaats in het rijderskampioenschap. Surer wijst erop dat Bottas, net als Jacques Villeneuve in 2005, misschien niet meer in zijn prime is. Hij herinnert eraan dat Villeneuve halverwege het seizoen 2006 door Sauber werd vervangen na teleurstellende prestaties.

Surer stelt dat het team in het verleden de fout heeft gemaakt om oudere coureurs aan te nemen die al aan het afnemen waren. Hij denkt dat de Fin zijn interesse heeft verloren nu hij van een winnend team zoals Mercedes naar een team is gegaan dat worstelt om punten te scoren.

Gabriel Bortoleto

In plaats van Bottas opnieuw aan te nemen, adviseert Surer Sauber om deze kans te benutten om een jongere coureur te ontwikkelen. Er zijn verschillende veelbelovende jonge coureurs beschikbaar, zoals Gabriel Bortoleto. Bortoleto wordt genoemd als een sterke kandidaat voor de vacante Audi-zitplaats, die in 2026 wordt geïntroduceerd.

De keuze om te investeren in jong talent kan niet alleen de prestaties van het team verbeteren, maar ook zorgen een succesvolle toekomst in de sport. De komende weken zullen alvast cruciaal zijn voor Sauber.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws