Sporticonen verenigen zich voor nieuwe stratenrace in Texas

Robbie Maes
| 0 reacties
Sporticonen verenigen zich voor nieuwe stratenrace in Texas
Foto: © photonews

In het IndyCar-seizoen 2026 zal er een nieuwe stratenrace plaatsvinden in Texas.

Deze race zal zich uitstrekken langs enkele van de meest iconische sportstadions van de regio. De race wordt georganiseerd in samenwerking met Penske Entertainment, het American football-team Dallas Cowboys en REV Entertainment.

Roger Penske, voorzitter van Penske Entertainment, benadrukt deze samenwerking. "Dit is echt een opmerkelijke en innovatieve samenwerking”, verklaarde hij aan Motorsport.com. "Iedereen is volledig toegewijd om een bijzonder en uniek evenement te organiseren in Arlington, waar alle IndyCar-sterren aan mee zullen doen."

De komst van deze stratenrace is de terugkeer van IndyCar naar Texas, na een afwezigheid van het Texas Motorspeedway-circuit. De beslissing om een stratenrace in Arlington te organiseren is een mogelijkheid om de populariteit van IndyCar in de regio nieuw leven in te blazen.

De race zal plaatsvinden rond het AT&T Stadium, het thuisstadion van de Dallas Cowboys, en Globe Life Field, waar de Texas Rangers hun honkbalwedstrijden spelen. Deze iconische locaties zullen niet alleen dienen als achtergrond voor de race, maar ook als aantrekkelijke setting voor fans die de sfeer van een stratenrace willen ervaren.

De economische impact van de race zal significant zijn voor Noord-Texas. De race zal naar verwachting een aanzienlijke toestroom van bezoekers en toeristen naar de stad brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws