Team-eigenaar neemt na ruim 12 jaar afscheid van de Formule 1

Robbie Maes
| 0 reacties
Team-eigenaar neemt na ruim 12 jaar afscheid van de Formule 1

Michael Andretti heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt uit de dagelijkse leiding van Andretti Global, het team dat hij sinds 2002 runt.

De aankondiging kwam eind september als een donderslag bij heldere hemel voor fans en insiders. Na een eerste korte verklaring aan de Associated Press heeft Andretti nu een open brief gepubliceerd waarin hij meer toelichting geeft over zijn beslissing.

In de brief reflecteert Andretti op zijn leven als coureur. Hij benadrukt zijn verlangen om een ruimte te creëren die toekomstige coureurs inspireert om sneller te rijden dan hij ooit deed. “Veel van mijn mooiste herinneringen heb ik aan het stuur van deze organisatie doorgebracht, en ik ben ontzettend trots op wat we hebben opgebouwd”, schrijft Andretti op de website van Andretti Global.

Hij kondigt aan dat hij de dagelijkse operaties zal overdragen aan zijn partner en vriend, Dan Towriss. “Ik heb sinds mijn carrière als coureur een operationele rol gehad, en het is nu tijd om het stokje over te dragen.”

“Ik begrijp dat dit voor velen een schok kan zijn, vooral voor de fans. Jullie hebben mij zien opgroeien, en ongeacht de stappen die we als team hebben genomen, zijn jullie altijd aan onze zijde gebleven”, voegt Andretti toe.

In zijn brief benadrukt Andretti ook dat hij niet helemaal uit het zicht zal verdwijnen. Hij zal als adviseur voor het team blijven werken en is bereid om te helpen waar hij kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws