Volgens Helmut Marko is dit het toekomstplan voor Red Bull dat Verstappen zal helpen

Robbie Maes
| 0 reacties
Volgens Helmut Marko is dit het toekomstplan voor Red Bull dat Verstappen zal helpen
Foto: © photonews

Helmut Marko heeft aangegeven dat als het aan hem ligt, Max Verstappen volgend seizoen een teamgenoot krijgt vanuit het juniorenprogramma.

De samenstelling van het Red Bull-coureursduo is dit seizoen een veelbesproken onderwerp, vooral na geruchten over de toekomst van Sergio Pérez en Daniel Ricciardo. Ondanks dat beiden na de zomerstop aanblijven als Red Bull-coureurs, heeft Ricciardo zijn zitplaats verloren aan de opkomende ster Liam Lawson.

Na de Grote Prijs van Singapore maakte het juniorenteam van Red Bull bekend dat Lawson Ricciardo's plaats overneemt vanaf de Amerikaanse Grote Prijs. Wat aanvankelijk leek op een test voor de tweede VCARB-zitplaats, is nu uitgegroeid tot speculatie dat Lawson zelfs Pérez zou kunnen vervangen bij Red Bull.

In dat geval zou een andere juniorcoureur zoals Isack Hadjar of Ayumu Iwasa, de open plek bij VCARB kunnen innemen. Marko heeft alvast duidelijk gemaakt dat hij de voorkeur geeft aan een teamgenoot voor Verstappen uit het juniorenprogramma.

Verjonging

De trend van jongere coureurs is weer in opkomst en Red Bull moet vooruitkijken naar de toekomst. Marko gelooft niet dat Verstappen tot zijn veertigste zal racen, zoals Fernando Alonso of Lewis Hamilton.

Het team heeft de noodzaak om zich te concentreren op het ontwikkelen van jong talent. De beslissing over de coureurs voor 2025 zal uiteindelijk bij de Red Bull-top liggen, maar Marko heeft zijn voorkeur voor een jongere coureur alvast duidelijk gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws