Aston Martin trekt topontwerper aan: "Team van de toekomst"

Robbie Maes
| 0 reacties
Aston Martin trekt topontwerper aan: "Team van de toekomst"
Foto: © photonews

Aston Martin zet grote stappen in hun ambitie om een dominante kracht te worden in de Formule 1. Teameigenaar Lawrence Stroll heeft niet alleen flink geïnvesteerd in een nieuwe campus in Silverstone, maar heeft nu ook een grote slag geslagen met het aantrekken van topontwerper Adrian Newey.

De 65-jarige Brit zal op 1 maart 2025 de overstap maken van Red Bull Racing naar Aston Martin. Newey heeft in zijn carrière vele titels gewonnen en vaak aangegeven dat hij het jammer vindt dat hij nooit met een coureur als Fernando Alonso heeft samengewerkt. Vanaf 2025 wordt die droom dus werkelijkheid.

De tweevoudig wereldkampioen is dan ook enthousiast over de komst van Newey naar Aston Martin. "We racen al jaren tegen elkaar. Ik zou zeggen dat hij een inspiratiebron was en dat komt door het talent en de auto's van Adrian," vertelt Alonso in een interview.

Alonso ziet de komst van Newey als een belangrijke stap in de groei van Aston Martin. De Spaanse coureur is ervan overtuigd dat het team op het juiste pad is om in de toekomst een rol van betekenis te spelen in de strijd om de wereldtitels.

Naast de nieuwe faciliteiten en de komst van Newey, heeft het team ook belangrijke samenwerkingen met Honda als motorleverancier en Aramco als grote sponsor.

Met dit alles lijkt de toekomst van Aston Martin veelbelovend. “Dit is absoluut het team van de toekomst," besluit Fernando Alonso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws