De BMW X5 25 Jahre: 'Een eerbetoon aan het verleden met een moderne twist'

Robbie Maes
| 0 reacties
De BMW X5 25 Jahre: 'Een eerbetoon aan het verleden met een moderne twist'

De BMW X5 viert zijn 25-jarig bestaan met een speciale editie, de X5 25 Jahre. Deze uitvoering wijkt af van het gebruikelijke M Sportpakket en biedt een unieke combinatie van retro en modern design.

De BMW X5 was een pionier in het segment van de SUV's, oftewel 'softroaders', door zijn combinatie van rijcomfort en terreincapaciteiten. Ter gelegenheid van zijn jubileum, heeft BMW gekozen voor een offroad-uitstraling in plaats van de gebruikelijke sportieve M-kenmerken.

De X5 25 Jahre komt in twee retro kleuren die doen denken aan de eerste generatie X5. Oxfordgrün en Le Mans Blau. Deze kleuren zijn een knipoog naar het verleden.

De auto wordt aangevuld met velgen die lijken op die van de originele X5. De auto heeft ook Shadowline-lijsten in plaats van de gebruikelijke aluminium lijsten, wat bijdraagt aan de speciale uitstraling.

De standaarduitrusting van de X5 25 Jahre is royaal. Hij beschikt over Harman Kardon-audio, stuurwielverwarming en een luxe ‘Sensafin’-interieur. Ook is een M Sport-differentieel standaard aanwezig. De kleur van het interieur hangt af van de carrosseriekleur: zilvergrijs voor het blauwe model en koffiebruin voor het groene model.

Onder de motorkap bevindt zich een zescilinder motor die 375 pk levert. Deze motor zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden. BMW plant slechts 250 exemplaren van deze speciale editie te bouwen, wat de auto tot een exclusief verzamelobject maakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws