Hyundai bevestigt deelname aan het World Endurance Championship in 2026

Robbie Maes
| 0 reacties
Hyundai bevestigt deelname aan het World Endurance Championship in 2026

Hyundai heeft aangekondigd vanaf 2026 deel te nemen aan het World Endurance Championship in de LMDh-klasse. Deze onthulling werd vandaag via een Instagram-post bekendgemaakt.

In tegenstelling tot sommige concurrenten zal Hyundai geen eigen prototype chassis ontwikkelen. In plaats daarvan zal het merk kiezen uit bestaande chassis die al zijn goedgekeurd door de FIA.

Cyril Abiteboul, de voormalig teambaas van Renault F1 en sinds 2023 president van Hyundai Motorsport, werd tijdens de recente 24 uur van Le Mans gespot op de paddock. Zijn team richt zich nu op het Franse Oreca voor de levering van de chassis.

Voor het nieuwe WEC-project zal Hyundai een krachtbron ontwikkelen, gebaseerd op hun premiummerk Genesis. Ter voorbereiding op hun debuut in het WEC, zal Hyundai in 2025 deelnemen aan de European Le Mans Series met LMP2-bolides.

Het ELMS-project zal waarschijnlijk worden geleid door Gabriele Tarquini, een ervaren Italiaanse autocoureur die in 2018 met Hyundai kampioen werd in het World Touring Car Championship.

Verwacht wordt dat Tarquini als teammanager zal optreden voor Hyundai’s WEC-debuut in 2026. Het belooft een spannende toekomst te worden voor Hyundai.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws