Juridische strijd tussen Alex Palou en McLaren bereikt Britse rechtbank

Robbie Maes
| 0 reacties
Juridische strijd tussen Alex Palou en McLaren bereikt Britse rechtbank
Foto: © photonews

De juridische strijd tussen Alex Palou en McLaren heeft een nieuwe wending gekregen, nu het conflict de Britse rechtbank heeft bereikt.

McLaren eist een schadevergoeding van 20 miljoen dollar van Palou wegens contractbreuk. De Spaanse IndyCar-coureur had oorspronkelijk afgesproken dit seizoen voor McLaren te rijden, maar besloot in augustus vorig jaar zijn contract bij Chip Ganassi Racing te verlengen.

Volgens RACER heeft de Britse rechtbank een voorlopige uitspraak gedaan waarbij mediation wordt voorgesteld. Dit zou moeten helpen om een rechtszaak te voorkomen. De gesprekken tussen de partijen zullen begin 2025 van start gaan, maar een oplossing is niet gegarandeerd. Als de onderhandelingen niet tot een akkoord leiden, kan er later dat jaar alsnog een rechtszaak volgen.

Palou’s management heeft bevestigd dat er een juridisch team in zowel de VS als het VK betrokken is bij de zaak, maar verdere details blijven voorlopig uit. De focus ligt nu op het oplossen van de zaak zodat Palou zijn aandacht weer volledig kan richten op de race en mogelijk de titel in Nashville kan vieren.

Dit weekend staat Palou dus voor een cruciale race in Nashville, waar hij met nog één race te gaan eerste staat in het kampioenschap. Hij heeft een voorsprong van 33 punten op Will Power en 50 punten op Scott McLaughlin. Met een negende plaats in de race is Palou verzekerd van de titel.

Sushi

Om de spanning te verhogen, nodigde McLaughlin zijn concurrent Palou uit voor een sushi-diner via X. Palou weigerde uiteindelijk de uitnodiging. McLaughlin probeerde de situatie daarna te verzachten door Graham Rahal te vragen of hij motorfietsen kon lenen om Palou een rondleiding door Tennessee te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws