Lawrence Stroll vol lof over nieuwe topontwerper: "Hij is de sleutel, het belangrijkste onderdeel van de puzzel"

Robbie Maes
| 0 reacties
Lawrence Stroll vol lof over nieuwe topontwerper: "Hij is de sleutel, het belangrijkste onderdeel van de puzzel"

Adrian Newey zal vanaf 2025 de overstap maken van Red Bull Racing naar Aston Martin. Teameigenaar Lawrence Stroll noemde Newey tijdens de persconferentie "waarschijnlijk de beste in zijn vakgebied wereldwijd."

De basis voor deze samenwerking werd drie jaar geleden gelegd, zoals uitgelegd door de CEO van Aston Martin. Hoewel de gesprekken destijds niet leidden tot een overeenkomst, werden de onderhandelingen later nieuw leven ingeblazen.

Een belangrijk moment in de onderhandelingen was Newey's bezoek aan de nieuwe Aston Martin-fabriek in juni, waar hij de geavanceerde faciliteiten in Silverstone van dichtbij kon beoordelen. Dit bezoek was cruciaal voor het voortzetten van de gesprekken.

“Adrian is de sleutel, het belangrijkste onderdeel van de puzzel, vooral vanuit technisch perspectief. Wetende dat hij het team zal leiden, denk ik dat hij een doorwerkende kracht zal zijn voor de hele organisatie”, aldus Stroll.

Topingenieurs

Met de komst van Newey versterkt Aston Martin zijn al indrukwekkende team van topingenieurs, waaronder Dan Fallows (ex-Red Bull), Eric Blandin en Andy Cowell (beide ex-Mercedes). Newey's aanstelling is een belangrijk onderdeel van Aston Martin's bredere strategische plannen, die ook de samenwerking met partners zoals Aramco en Honda omvatten. Aramco is een nieuwe partner en Honda zal vijf jaar lang exclusief motoren voor het team bouwen.

Met Newey aan boord lijkt Aston Martin goed gepositioneerd te zijn voor een ambitieuze toekomst in de Formule 1. Benieuwd of dit ook prijzen zal opleveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws