Nico Hülkenberg roept op tot herziening van strafsysteem na schorsing van Kevin Magnussen

Robbie Maes
| 0 reacties
Nico Hülkenberg roept op tot herziening van strafsysteem na schorsing van Kevin Magnussen
Foto: © photonews

Nico Hülkenberg heeft de Formule 1-stewards aangespoord om hun benadering van straffen te herzien. Dit gebeurde na de recente schorsing van zijn Haas-teamgenoot Kevin Magnussen.

Magnussen kreeg na een incident in Turn 4 tijdens de Italiaanse Grote Prijs twee strafpunten en een tijdstraf van 10 seconden. Deze strafpunten resulteerden in een raceverbod nadat hij de 12 punten in een periode van 12 maanden had bereikt.

Magnussen is zo de eerste F1-coureur die onder dit systeem is geschorst sinds de introductie in 2014. In Baku zal hij worden vervangen door Oliver Bearman, die vanaf 2025 voor Haas rijdt.

Hülkenberg is van mening dat de strikte aanpak van de stewards ten aanzien van contact tussen rijders heroverwogen moet worden."Iedereen voelt hetzelfde over deze straf. Twee strafpunten en een tijdstraf van 10 seconden lijken erg streng voor deze situatie," zei Hülkenberg tegen de media.

Hij suggereert dat de richtlijnen voor straffen herzien moeten worden, omdat te strikte straffen de race-ervaring kunnen beïnvloeden en het moeilijk kan maken om vrij te racen.

Hülkenberg erkent dat het strafpuntensysteem nuttig is voor het handhaven van veiligheid en het voorkomen van extreem gevaarlijk gedrag. Hij pleit echter voor een heroverweging van hoe straffen worden toegekend bij minder ingrijpende incidenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws