Nieuwe solid state-accu van Mercedes-Benz en Factorial: 'Betere veiligheid en groter bereik'

Robbie Maes
| 0 reacties
Nieuwe solid state-accu van Mercedes-Benz en Factorial: 'Betere veiligheid en groter bereik'
Foto: © photonews

Mercedes-Benz heeft aangekondigd samen te werken met de Amerikaanse batterijontwikkelaar Factorial. Ze gaan samenwerken aan een baanbrekende solid state-accu die de actieradius van elektrische voertuigen aanzienlijk zou verbeteren.

Solid state-accu’s worden beschouwd als een van de grootste innovaties voor elektrische voertuigen sinds de opkomst van de lithium-ion-technologie. Twee belangrijke voordelen van deze nieuwe technologie zijn het lagere gewicht en de snellere oplaadtijd.

Doordat solid state-accu’s minder wegen, kunnen elektrische auto’s efficiënter rijden. Bovendien hebben deze accu’s een hogere energiedichtheid, wat betekent dat voertuigen met dezelfde grootte van accu een groter bereik kunnen behalen.

De nieuwe solid state-accu ontwikkeld door Factorial en Mercedes-Benz heeft een energiedichtheid van 405 Wh per kilogram, wat kan leiden tot een actieradius van EV’s die tot wel 80 procent groter is.

Een ander voordeel van de solid state-technologie is de verbeterde veiligheid. De accu’s hebben minder risico op spontane ontbranding in vergelijking met sommige van de huidige batterijtechnologieën. Dit zou een belangrijke stap voorwaarts zijn in het verminderen van de zorgen over brandrisico’s bij elektrische voertuigen.

Hoewel solid state-accu’s veelbelovend zijn, blijkt de productie ervan een uitdaging te zijn. Factorial heeft echter een schaalbare productiemethode ontwikkeld en verwacht dat deze nieuwe accu’s nog voor het einde van dit decennium op de markt zullen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws