Van karting naar Formule 1: 'Jong talent en zoon van ex-coureur sluit zich aan bij het prestigieuze Red Bull Junior-programma'

Robbie Maes
| 0 reacties
Van karting naar Formule 1: 'Jong talent en zoon van ex-coureur sluit zich aan bij het prestigieuze Red Bull Junior-programma'

Rocco Coronel is de 13-jarige zoon van coureur Tom Coronel. De jonge Coronel is nu de nieuwste toevoeging aan het prestigieuze Red Bull Junior-programma.

Tijdens een driedaagse shoot-out in Spanje maakte de jonge racer indruk op de talentenscouts van Red Bull, wat resulteerde in een contract bij het succesvolle opleidingsprogramma. Rocco is momenteel actief in de internationale kartsport en wordt gezien als een veelbelovend talent.

Het Red Bull Junior-programma staat bekend om zijn vermogen om jonge talenten naar de top van de autosport te begeleiden, met succesvolle coureurs zoals Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Het eerste contact met Red Bull kwam in juli, toen Helmut Marko, de baas van Red Bull's talentenprogramma, Rocco uitnodigde voor de Red Bull Driver Search.

Hoewel Tom Coronel in eerste instantie twijfelde of zijn zoon op zo’n jonge leeftijd al klaar was voor deze uitdaging, liet Rocco tijdens de testdagen zien dat hij in topvorm was. Hij presteerde uitstekend in zowel Formule 4-auto's als de krachtigere GP3-wagens.

Formule 1

Voor Rocco Coronel is het een beloning voor het harde werk en de vooruitgang die hijzelf heeft geboekt. Waar Rocco enkele jaren geleden nog deelnam aan kartwedstrijden in Nederland, ligt nu de weg naar een mogelijke carrière in de Formule 1 open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws