📷 Mercedes onthult speciale auto ter ere van 50 jaar Petronas

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Mercedes onthult speciale auto ter ere van 50 jaar Petronas
Foto: © photonews

Mercedes zal tijdens de Grand Prix van Singapore een opvallende nieuwe look presenteren voor hun W15-bolide. Dit doen ze ter ere van het 50-jarig jubileum van hun titelsponsor Petronas.

De Grand Prix van Singapore is het dichtstbijzijnde Formule 1-evenement bij de thuisbasis van Petronas. Voor Mercedes een passend moment om het 50-jarige bestaan van hun langstlopende partner te vieren.

Petronas werd in 1974 opgericht en sloot zich in 2010 aan bij Mercedes. Vanaf het begin heeft Petronas een essentiële rol gespeeld in het succes van Mercedes. Het bedrijf is niet alleen titelsponsor, maar ook technische partner.

"Onze samenwerking met Petronas is de langste en nog steeds sterk. Hun inzet voor innovatie en prestaties heeft ons geholpen om zo succesvol te zijn in de afgelopen jaren", aldus teambaas van Mercedes Tot Wolff.

De speciale groene kleur op de auto is dus niet alleen een viering van het jubileum van Petronas, maar ook een eerbetoon aan hun grote bijdrage aan het succes van Mercedes. Samen wonnen ze tussen 2014 en 2020 zeven wereldtitels bij de coureurs en acht constructeurstitels.

Naast het vieren van het verleden, kijkt Mercedes ook vooruit naar de toekomstige samenwerking met Petronas. Zoals de invoering van duurzame brandstoffen in 2026.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws