🎥 Opvallend: RB F1 Team besluit iets te doen wat grote broer Red Bull niet kan

Robbie Maes
| 0 reacties
🎥 Opvallend: RB F1 Team besluit iets te doen wat grote broer Red Bull niet kan
Foto: © photonews

In de Formule 1 heeft het RB F1 Team besloten om een speciale 'denim livery' te presenteren tijdens het Grand Prix-weekend in Singapore. Dit terwijl grote broer Red Bull Racing kort voor het evenement aankondigde hun geplande livery te schrappen.

Dit besluit kwam nadat het team ontdekte dat de speciale verflaag 1 kilogram extra gewicht toevoegde aan de auto, wat resulteerde in een vertraging van 0,03 seconde per ronde. In de strijd met McLaren en Ferrari zag Red Bull Racing zich genoodzaakt de marketingactie te annuleren.

Ondanks de beslissing van Red Bull Racing, houdt het RB F1 Team vast aan hun speciale kleurstelling. De wagen is ontworpen door teamsponsor en kledingmerk Hugo. De auto van RB F1 zal in Singapore een opvallende lichtblauwe kleur hebben op de neus en de sidepods, met donkerblauwe denim accenten rond de endplates.

De verschillende denim patronen worden verbonden door een getekende naad. Het gebruikelijke metallic blauw en zilver blijft rondom de cockpit, halo en motorkap behouden.

Nostalgische tint

Fans van de historische BAR-livery uit 1999 zullen blij zijn met de terugkeer van de rits bovenop de sidepods. Het motief zal ook worden doorgetrokken in de pitbox van het team, en zowel Daniel Ricciardo als Yuki Tsunoda zullen in speciale racepakken van Hugo verschijnen.

Het opvallende contrast tussen de beslissingen van de twee teams benadrukt de ironie van de situatie. Terwijl Red Bull Racing het belang van gewicht besefte, kiest RB F1 ervoor om hun partnerschap met Hugo Boss te benadrukken met een opvallende en stijlvolle nieuwe uitstraling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws