Helmut Marko: "Toekomst van VCARB tweede coureur snel bekend"

Robbie Maes
| 0 reacties
Helmut Marko: "Toekomst van VCARB tweede coureur snel bekend"
Foto: © photonews

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat er tussen de Grote Prijs van Singapore en de Grote Prijs van de Verenigde Staten, een beslissing zal worden genomen over de teamgenoot van Yuki Tsunoda bij VCARB voor het seizoen 2025.

Red Bull heeft Tsunoda al vastgelegd voor een nieuw contract vóór de Grote Prijs van Canada in juni, maar de identiteit van zijn teamgenoot voor het volgende seizoen is nog niet bekendgemaakt. De strijd om de tweede zitplaats lijkt te gaan tussen Ricciardo en Lawson.

Helmut Marko heeft eerder gesuggereerd dat Lawson waarschijnlijk een vaste zitplaats zal krijgen voor 2025. Hij benadrukte dat de aandeelhouders van Red Bull graag willen dat VCARB opnieuw functioneert als een platform voor jonge talenten. Dit verhoogt de druk op het team om Lawson een kans te geven, vooral nu zijn prestaties in de Formule 2 veelbelovend zijn.

Ricciardo, die eerder succesvol was bij Red Bull Racing, heeft in de tweede helft van 2023 goede resultaten behaald en punten gescoord in drie van de zes races voor de zomerstop. Ondanks geruchten over een mogelijke terugkeer naar het senior team van Red Bull, heeft het team besloten Sergio Perez te behouden. Ricciardo blijft hopen op een plek in de Formule 1 en heeft aangegeven volledig gefocust te zijn op het behalen van goede resultaten.

Volgens PlanetF1.com bevat Lawson's contract een clausule die hem de mogelijkheid geeft om Red Bull te verlaten als hij geen vaste zitplaats krijgt voor 2025. Dit verhoogt de druk op Red Bull om snel een beslissing te nemen.

Marko heeft bevestigd dat de beslissing over de tweede zitplaats tussen Singapore en Austin zal worden aangekondigd. Ricciardo hoopt alvast op een terugkeer naar een vaste zitplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws