Jacques Villeneuve ziet opmerkelijke verandering bij Max Verstappen: 'Zijn we niet gewoon van hem'

Robbie Maes
| 0 reacties
Jacques Villeneuve ziet opmerkelijke verandering bij Max Verstappen: 'Zijn we niet gewoon van hem'
Foto: © photonews

Jacques Villeneuve heeft opgemerkt dat Max Verstappen veranderd lijkt te zijn na een teleurstellende vijfde plaats in de Azerbeidzjan Grand Prix. Deze keer was er geen enkele radio-uitbarsting te horen.

Tijdens de Hongaarse Grand Prix  was Verstappen woedend op zijn team en liet hij op de radio zijn frustraties blijken. In tegenstelling tot die uitbarstingen was de Nederlander in Baku veel kalmer en zonder de gebruikelijke radio-uitroepen.

De verandering in Verstappen’s houding komt op een moment dat hij worstelt om de topvorm van zijn auto terug te vinden. Ondanks de toevoeging van een nieuwe vloer aan de RB20, ondervond Verstappen in Baku problemen met een onrustige auto tijdens de kwalificatie en een gebrek aan grip in de race.

Villeneuve is verbaasd over Verstappen’s afwezigheid van strijdlust. De voormalig wereldkampioen merkte op dat Verstappen de laatste races somber lijkt en niet zijn gebruikelijke felheid vertoont. Volgens Villeneuve geeft dit aan dat Verstappen zich bewust is van de tekortkomingen van zijn auto en dat zijn teamgenoot, Sergio Perez, veel sneller is.

De race eindigde onder Virtual Safety Car omstandigheden door een crash van Sergio Perez en Carlos Sainz. Hierdoor schoof Norris naar de vierde plaats op, terwijl Verstappen vijfde eindigde en 10 punten verzamelde.

De voorsprong van Max Verstappen is in het rijderskampioenschap verminderd tot 59 punten, met nog 212 punten te verdelen. Ondanks zijn eerdere verklaring na Monza dat het vasthouden aan beide titels “niet realistisch” was, blijft Verstappen iets optimistischer na Baku.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws