Lewis Hamilton blijft betrokken bij Mercedes ondanks gevoelige overstap

Robbie Maes
| 0 reacties
Lewis Hamilton blijft betrokken bij Mercedes ondanks gevoelige overstap
Foto: © photonews

Lewis Hamilton blijft betrokken bij Mercedes, zelfs nu zijn rol bij de ontwikkeling van de F1-auto voor 2025 vermindert.

Ondanks dat Hamilton zich in de laatste maanden van zijn samenwerking met Mercedes bevindt, blijft hij actief bijdragen aan de ontwikkeling en feedback van de auto. George Russell benadrukt dat de dagelijkse werkzaamheden van Hamilton niet zijn veranderd, ondanks de aanstaande overstap naar Ferrari.

Volgens Russell is het belangrijk om te begrijpen dat geen enkele coureur de auto ontwerpt of substantieel invloed heeft op de prestaties op de baan. De rol van een coureur is voornamelijk om feedback te geven over aspecten zoals aerodynamica en afstelling.

Damon Hill merkte op dat het noodzakelijk kan zijn om Hamilton uit te sluiten van bepaalde discussies over toekomstige ontwikkelingen. Hij suggereert dat Mercedes misschien extra voorzichtig is met het delen van informatie die Hamilton mogelijk mee kan nemen naar Ferrari.

Russell wijst erop dat Mercedes altijd transparant is geweest over upgrades en ontwikkelingen, zodat beide coureurs een goed begrip hebben van de voortgang. Hij benadrukt dat Hamilton’s betrokkenheid en werkethiek niet zullen veranderen, ondanks de overgang naar Ferrari.

Het is duidelijk dat, hoewel Hamilton binnenkort zal overstappen naar Ferrari, zijn inzet en bijdragen bij Mercedes tot het laatste moment blijven bestaan. De samenwerking tussen Hamilton en Mercedes zal dan ook eindigen op een respectvolle manier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws