Peugeot overweegt nieuwe updates voor de 9X8 na teleurstellende resultaten

Robbie Maes
| 0 reacties
Peugeot overweegt nieuwe updates voor de 9X8 na teleurstellende resultaten

De Peugeot 9X8 heeft al een aanzienlijke update ondergaan in april, maar het Franse merk overweegt nu nog meer wijzigingen om de prestaties te verbeteren.

Ondanks de aanpassingen aan de achtervleugel en andere delen van het bodywork van de 9X8, blijven de resultaten in het World Endurance Championship (WEC) teleurstellend. Peugeot hoopt met extra updates een significante stap voorwaarts te zetten.

Technisch directeur Olivier Jansonnie heeft aangegeven dat het team momenteel de prestaties van de auto nauwlettend onderzoekt. Het team evalueert verschillende aspecten van de auto om vast te stellen waar de focus moet liggen voor toekomstige verbeteringen.

Een belangrijk onderdeel van de evaluatie is de afstelling van de auto, die een grote impact kan hebben op de prestaties. Jansonnie benadrukt dat pas als de afstelling geoptimaliseerd is, er duidelijk kan worden gezien welke technische aanpassingen en updates nodig zijn.

Begin dit jaar heeft Peugeot al een van de vijf beschikbare evo-jokers gebruikt om de 9X8 te verbeteren. De details over hoeveel jokers precies zijn ingezet zijn niet openbaar, en het is onduidelijk of de wijziging naar verschillende bandformaten ook binnen die update valt.

Jansonnie sluit niet uit dat er begin 2025 een nieuwe versie van de 9X8 gepresenteerd wordt. De technische directeur benadrukt dat de beslissing gebaseerd zal zijn op de bevindingen van de komende maanden en dat het nog niet duidelijk is of het om een grote of kleine update zal gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws