Red Bull Racing voert grote herstructurering door: 'Nieuwe rollen voor Lambiase en Knowles'

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull Racing voert grote herstructurering door: 'Nieuwe rollen voor Lambiase en Knowles'

Red Bull Racing heeft aangekondigd een uitgebreide herstructurering door te voeren naar aanleiding van het vertrek van Jonathan Wheatley naar Audi.

Wheatley zal in 2026 samen met Mattia Binotto de leiding nemen bij Audi. Zijn vertrek heeft geleid tot interne promoties en een herziening van de teamstructuur bij Red Bull.

Gianpiero Lambiase, momenteel race-engineer van Max Verstappen, krijgt een grotere rol binnen het team. Naast zijn functie als race-engineer, wordt hij 'Head of Racing'. Dit is een nieuwe rol waarin hij leiding zal geven aan alle mensen die direct betrokken zijn bij de race-activiteiten.

Red Bull bevestigt dat Lambiase zijn verantwoordelijkheden voor Verstappen behoudt, terwijl hij ook deze nieuwe functie op zich neemt. Dit zou volgens het team geen negatieve impact moeten hebben op zijn werk met Verstappen.

Naast Lambiase krijgt Stephen Knowles een nieuwe rol als 'Head of Sporting Regulations'. Knowles, die eerder werkte als strategie-engineer, zal verantwoordelijk zijn voor de naleving van de sportreglementen en de communicatie met de FIA. Verder worden Richard Wolverson en Gerrard O’Reilly gepromoveerd naar respectievelijk 'Head of Racing Operations' en 'Hoofd Logistiek'.

Teambaas Christian Horner benadrukt dat deze veranderingen zijn ontworpen om Red Bull Racing toekomstbestendig te maken. Hij ziet de herstructurering als een kans om de capaciteit van het team te vergroten en de competitie te verbeteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws