Red Bull Racing zet in op 13-jarige na indrukwekkende test: "Zijn prestaties in de GP3-auto overtuigden ons"

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull Racing zet in op 13-jarige na indrukwekkende test: "Zijn prestaties in de GP3-auto overtuigden ons"
Foto: © photonews

Red Bull Racing heeft onlangs aangekondigd geïnteresseerd te zijn in de pas 13-jarige Rocco Coronel. De jongeman wist zich te onderscheiden tijdens een driedaagse shoot-out op het circuit van Jerez de la Frontera.

Tijdens deze test in augustus heeft Coronel indruk gemaakt met zijn prestaties. Ondanks zijn jeugdige leeftijd krijgt hij nu de kans om deel uit te maken van een speciaal programma dat Red Bull voor hem heeft opgesteld.

Helmut Marko verklaarde aan Motorsport.com waarom hij indruk maakte tijdens de test. “We keken naar jonge talenten, zowel in de Formule 4 als in de karting, omdat de sport steeds jonger wordt,” zegt Marko.

Het ontwikkelen van jonge talenten zoals Coronel biedt zowel voordelen als nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat het team de kans krijgt om jonge rijders vroeg te trainen en voor te bereiden op de toekomst.

“Rocco viel op vanwege zijn succes en ervaring met Formule 4-wagens, maar vooral zijn prestaties in de GP3-auto overtuigden ons. Hij bewees meteen snelheid en een uitstekende wagenbeheersing.”

Coronel zal de komende twee jaar zijn ontwikkeling voortzetten, met deelname aan karting en het Ginetta-kampioenschap. Red Bull Racing zal zijn voortgang nauwlettend volgen en is benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling in de komende jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws