Red Bull Racing zorgt voor opschudding bij fans: 'Dit om prestatieverlies te voorkomen'

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull Racing zorgt voor opschudding bij fans: 'Dit om prestatieverlies te voorkomen'
Foto: © photonews

Red Bull Racing heeft besloten om de fanontworpen livery voor de races in Singapore en Austin te annuleren.

Eerder dit jaar reed het team al met een speciale kleurstelling in Silverstone, maar de geplande unieke ontwerpen voor Singapore en Austin worden niet meer gebruikt.

De reden voor deze beslissing is het extra gewicht dat de speciale verflaag met zich meebrengt. Veel fans van Red Bull zijn dan ook zeer teleurgesteld.

Volgens Motorsport.com bleek tijdens de testfase dat de fanontworpen livery de RB20 ongeveer 1 kilogram zwaarder maakte dan de reguliere verflaag. Dit extra gewicht zou ongeveer 0,03 seconden per ronde extra kosten, een klein maar significant verschil in de competitieve strijd met McLaren en Ferrari.

Om geen enkel risico te nemen, heeft Red Bull Racing besloten om de marketingactie te schrappen. Het team heeft in een verklaring aangegeven dat het extra gewicht van de op maat gemaakte verf de prestaties van de auto negatief beïnvloedde.

Met de nadruk op het zo competitief mogelijk maken van de auto voor de rest van het seizoen 2024, is besloten om de speciale liveries niet te gebruiken tijdens de GP's van Singapore en de Verenigde Staten. Ondanks de teleurstelling blijft het team gefocust op het behalen van de beste resultaten op het circuit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws