Singapore krijgt extra DRS-zone voor snellere en spannendere race

Robbie Maes
| 0 reacties
Singapore krijgt extra DRS-zone voor snellere en spannendere race
Foto: © photonews

Voor het Formule 1-seizoen van 2024 krijgt het circuit van de Singapore Grand Prix een vierde DRS-zone. Deze aanpassing moet zorgen voor extra inhaalmogelijkheden op het Marina Bay Street Circuit.

De wijzigingen aan het circuit in 2023 zorgden ervoor dat de poleposition-tijd met 5,3 seconden werd verlaagd ten opzichte van de laatste droge kwalificatiesessie in 2019. Ook de totale racetijd was ongeveer 12 minuten sneller.

De nieuwe DRS-zone biedt coureurs meer kansen om in te halen. Als ze in de DRS-zone voor de haarspeldbocht bij bocht 14 worden ingehaald, moeten ze snel reageren in de aanloop naar bocht 16.

Het detectiepunt voor beide DRS-zones ligt namelijk op dezelfde plek, vlak na de Anderson Bridge bij bocht 12. Dit betekent dat een coureur die binnen een seconde achter een andere auto zit, twee DRS-zones achter elkaar kan gebruiken om in te halen of een aanval af te slaan.

Met de vierde DRS-zone hebben coureurs nu vier plekken om hun achtervleugel te openen, waaronder de start/finish-strook en het rechte stuk tussen bochten 5 en 7. Dit maakt het makkelijker om in te halen op het technische stratencircuit van Singapore.

De GP van Singapore start deze zondag om 14 uur. Oscar Piastri won afgelopen zondag nog de GP van Azerbeidzjan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws