Zak Brown ziet groeikansen voor IndyCar: 'Dit moet er veranderen'

Robbie Maes
| 0 reacties
Zak Brown ziet groeikansen voor IndyCar: 'Dit moet er veranderen'
Foto: © photonews

Afgelopen weekend werd het IndyCar-seizoen afgesloten met de race in Nashville, waar Alex Palou zijn derde kampioenschap behaalde. McLaren eindigde als vijfde, iets waar CEO Zak Brown tevreden mee is. Toch ziet hij verbeterpunten en mogelijkheden voor groei binnen de Amerikaanse raceklasse.

Brown benadrukt dat het racen aantrekkelijk moet blijven voor fans en coureurs: “Het belangrijkste is dat we ervoor zorgen dat het racen eerlijk, competitief en aantrekkelijk blijft. We moeten de beste coureurs ter wereld aantrekken,” zei Brown op de website van McLaren.

Voor 2025 staan er zeventien races gepland: zeven op road courses, vier op stratencircuits en zes op ovals. Brown is tevreden over deze variatie, omdat het zowel coureurs als engineers uitdaagt om veelzijdig te zijn. Toch heeft hij enkele kanttekeningen.

Zo vindt hij dat het seizoen te kort en te intensief is, aangezien de zeventien races in zes maanden worden gepropt.

Daarnaast ziet Brown ruimte voor verbetering in de geografische spreiding van de races. Hij stelt dat IndyCar zich moet richten op grote steden aan de oostkust en andere regio's binnen de Verenigde Staten.

Naast de groei binnen de Verenigde Staten ziet Brown ook mogelijkheden over de grens. Hij pleit voor meer races in Noord- en Zuid-Amerika, markten die volgens hem dicht bij huis liggen en een groot potentieel hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws