📷 Toyota Prius stelt nieuw design voor met opmerkelijke make-over

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Toyota Prius stelt nieuw design voor met opmerkelijke make-over

De nieuwe Toyota Prius heeft zijn imago een spectaculaire makeover gegeven. Met een totaal vernieuwd design is de vijfde generatie van deze iconische hybride onherkenbaar geworden.

Het slanke, gestroomlijnde ontwerp met scherpe lijnen en een sportieve uitstraling maakt het nu een aantrekkelijkere optie voor kopers. Toyota lijkt met deze facelift een sterke poging te doen om het imago van de Prius omhoog te trekken.

Hoewel de buitenkant is veranderd, blijft de essentie van de Prius behouden. De nieuwe Prius is uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn, bestaande uit een 2.0-liter viercilinder benzinemotor en een elektrische motor die samen goed zijn voor 220 pk.

Deze combinatie stelt de Prius in staat om in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Wat een aanzienlijke verbetering is.

De batterij van de Prius heeft een capaciteit van 13,6 kWh en biedt een elektrische actieradius van ongeveer 85 km. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor dagelijks gebruik en vermindert de behoefte aan fossiele brandstoffen.

Met alleen plug-in hybride opties bevindt de Prius volgens Top Gear zich in een selecte groep voertuigen, waaronder de VW Golf GTE en de Peugeot 308. Deze schaarste aan vergelijkbare modellen maakt de Prius tot een unieke keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws