Commentator duidelijk over nieuwste aanwinst van Aston Martin: "Het gaat de boel flink opschudden, andere teams zullen moeten reageren"

Robbie Maes
| 0 reacties
Commentator duidelijk over nieuwste aanwinst van Aston Martin: "Het gaat de boel flink opschudden, andere teams zullen moeten reageren"

Eddie Jordan sprak over het professionalisme van Aston Martin tijdens de onderhandelingen met Adrian Newey. Hierbij wees hij op twee belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan de komst van Newey.

Deze twee factoren zijn namelijk Honda en Andy Cowell. Newey zal vanaf 2025 bij Aston Martin aan de slag gaan, na zijn vertrek bij Red Bull. Hij krijgt de leiding over het technische team en wordt daarnaast ook aandeelhouder van het team. Oud-teameigenaar Jordan was betrokken bij de onderhandelingen in zijn rol als manager van Newey.

Toen bekend werd dat Newey Red Bull zou verlaten werden meerdere teams geïnteresseerd in zijn diensten. Volgens Jordan waren er gesprekken met Ferrari, Alpine en Williams, maar uiteindelijk koos Newey voor Aston Martin.

Jordan verklaarde dat de passie en toewijding van teameigenaar Lawrence Stroll de doorslag gaf voor Newey. Maar ook de nieuwe fabriek en andere belangrijke elementen speelden een belangrijke rol.

Aston Martin heeft namelijk een samenwerking met Honda voor krachtbronnen vanaf 2026. Andy Cowell, voormalig technisch directeur van Mercedes High Performance Powertrains, werkt nu bij Aston Martin als CEO van de groep. Deze combinatie van middelen en talenten overtuigde Newey dat Aston Martin klaar voor een nieuwe start in de Formule 1.

"Honda als partner vanaf 2026 zal belangrijk zijn voor Adrian, omdat hij gelooft dat een strategische fabrikant cruciaal is”, legde Jordan uit in de podcast Formula For Success. "Ik twijfel er niet aan dat het team goed zal presteren. Het gaat de boel flink opschudden, en andere teams zullen moeten reageren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws