Critici zijn verrast over indrukwekkende debuut: "Ik weet wat ik kan"

Robbie Maes
| 0 reacties
Critici zijn verrast over indrukwekkende debuut: "Ik weet wat ik kan"
Foto: © photonews

Franco Colapinto heeft sinds zijn debuut in de Formule 1 een opmerkelijke indruk achtergelaten. Zowel fans als critici zijn verrast.

In Baku en Singapore reed de Argentijn een sterke race. Nochtans werd de coureur als topfavoriet gezien in de Formule 2 en Formule 3.

In een recent interview met Motorsport.com gaf Colapinto aan niet verrast te zijn door zijn prestaties tot nu toe. "Ik weet wat ik kan en ik verwachtte het ook om snel te zijn."

De samenwerking met teamgenoot Alexander Albon blijkt van groot belang voor Colapinto. Albon heeft Colapinto tevens geholpen om sneller te leren rijden en zich te verbeteren.

Williams-teambaas James Vowles legt uit dat de keuze voor Colapinto als vervanger van Logan Sargeant strategisch was. "We presteerden niet op het niveau waarop we moesten presteren. Deze beslissing was cruciaal om het team naar een hoger niveau te tillen."

De impact van Colapinto op het Williams-team is duidelijk zichtbaar. Als Colapinto zijn leerproces blijft voortzetten en zich verder ontwikkelt, kan hij een sleutelrol spelen in de wederopstanding van Williams in de Formule 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws