Ex-wereldkampioen voorspelt gouden toekomst voor Aston Martin: "Let goed op, want ik denk dat hij iets heel speciaals kan doen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Ex-wereldkampioen voorspelt gouden toekomst voor Aston Martin: "Let goed op, want ik denk dat hij iets heel speciaals kan doen"
Foto: © photonews

Adrian Newey wordt door Nigel Mansell getipt om opnieuw Formule 1-succes te leveren, ditmaal bij Aston Martin. Mansell won in 1992 het wereldkampioenschap met een door Newey ontworpen Williams.

Vanaf 1 maart 2025 zal Newey toetreden tot Aston Martin als managing technical partner. Aston Martin heeft fors geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, waaronder een gloednieuwe fabriek en windtunnel. Bovendien zal het team vanaf 2026 een volledig fabrieksteam worden door een deal met Honda voor de levering van krachtbronnen.

Mansell gelooft dat de komst van Newey een enorme impact zal hebben en dat Aston Martin snel tot de titelstrijd kan toetreden. Hij merkt op dat Red Bull hun dominantie heeft verloren, terwijl Aston Martin een grote slag heeft geslagen met Newey.

Volgens Mansell voelde Newey zich de laatste jaren niet helemaal op zijn gemak bij Red Bull. Hij is ervan overtuigd dat als Newey zich goed voelt bij zijn nieuwe team, hij iets heel speciaals kan bereiken.

"Aston Martin heeft iets heel bijzonders gedaan door zijn diensten veilig te stellen. Ik denk dat mensen onderschatten hoe ongelukkig Adrian de laatste jaren bij Red Bull was, ondanks het fantastische werk dat hij daar heeft geleverd", citeert Mansell aan Racing News.

Met de ambitieuze plannen van Aston Martin en de nieuwe reglementen in aantocht, sluit Mansell af met een waarschuwing voor de concurrentie. "Let goed op, want ik denk dat hij iets heel speciaals kan doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws