Onrust bij Renault: F1-project stopgezet, concurrent aast op personeel

Robbie Maes
| 0 reacties
Onrust bij Renault: F1-project stopgezet, concurrent aast op personeel
Foto: © photonews

Renault heeft de beslissing genomen om te stoppen met hun Formule 1-motorenproject. En dat heeft geleid tot onrust onder de werknemers in de fabriek in Viry.

Hoewel Renault CEO Luca de Meo verzekert dat er geen ontslagen zullen vallen. Zijn er nog alternatieve projecten beschikbaar, zoals het Dacia Dakar-project en het WEC-team. Toch kiezen sommige medewerkers er toch voor om het bedrijf te verlaten.

De aankondiging van Renault heeft een schokgolf veroorzaakt binnen de Formule 1. Medewerkers in Viry, die betrokken waren bij de ontwikkeling van F1-motoren, lijken weinig interesse te hebben in een overstap naar andere raceklassen.

Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft al contact opgenomen met Renault om te vragen naar de beschikbaarheid van enkele ingenieurs. De Meo bevestigde dat hij bereid is mee te werken aan deze overstappen en dat de gebruikelijke 'gardening leave' wellicht niet van toepassing zal zijn.

Ferrari is momenteel druk bezig met het versterken van hun technische staf. De komst van technisch directeur Loïc Serra is bijvoorbeeld een belangrijke stap in dat proces. Mogelijk zullen enkele van de Franse technici van Renault binnenkort aansluiten bij Ferrari.

De grote vraag is waarom Renault zo bereidwillig lijkt mee te werken aan het vertrek van personeel. Dit is zeldzaam in de Formule 1, waar teams er vaak alles aan doen om hun personeel binnenboord te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws