Opvallend: Porsche en Audi nemen voorzorgsmaatregelen vanwege brandrisico bij elektrische modellen

Robbie Maes
| 0 reacties
Opvallend: Porsche en Audi nemen voorzorgsmaatregelen vanwege brandrisico bij elektrische modellen

Zowel de Porsche Taycan als de Audi e-tron GT zijn teruggeroepen vanwege een mogelijk brandrisico.

Deze terugroepactie betreft 34.026 voertuigen, waaronder 27.527 Porsche Taycans en 6.499 Audi e-tron GT's. De recall is ingesteld door de National Highway Traffic Safety Administration en geldt voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

Probleem

Het probleem betreft de batterijmodules in de aandrijflijn van beide modellen. Hierbij is er een risico op kortsluiting, wat mogelijk kan leiden tot brand.

Hoewel er nog geen incidenten van daadwerkelijke brand bekend zijn, heeft de NHTSA besloten om het zekere voor het onzekere te nemen. In de VS krijgen eigenaren het advies om hun voertuigen niet boven de 80% op te laden.

Welke Modellen?

De terugroepactie geldt voor Taycans die tussen 2020 en 2024 zijn geproduceerd en voor Audi e-tron GT’s van 2022 tot en met 2024. Modellen van de Taycan die na 3 april 2024 zijn geproduceerd, vallen buiten de recall. Bij de Audi e-tron GT is de terugroepactie niet van toepassing op voertuigen waarvan de batterijmodules na 27 mei 2023 zijn geproduceerd.

De terugroepactie houdt in dat de batterijmodules van de voertuigen worden geïnspecteerd. Daarnaast krijgen de auto's een nieuwe software die storingen kan detecteren en de bestuurder waarschuwt als de batterij niet correct werkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws