Race keert na een jaar afwezigheid terug op een nieuwe locatie: "Is er altijd geweest om coureurs tot het uiterste te drijven"

Robbie Maes
| 0 reacties
Race keert na een jaar afwezigheid terug op een nieuwe locatie: "Is er altijd geweest om coureurs tot het uiterste te drijven"
Foto: © photonews

De Race Of Champions keert na een jaar afwezigheid in 2025 terug, maar op een nieuwe locatie.

In plaats van het gebruikelijke Zweedse Pite Havsbad, zal het evenement plaatsvinden in Sydney. Dit jaar werd de race afgelast vanwege onzekerheden over de staat van de ijs- en sneeuwbaan in Zweden.

Na een jaar afwezigheid is er echter goed nieuws. Het Olympisch stadion in Sydney zal het decor vormen van het evenement op 7 en 8 maart, een week voor de Formule 1 Grand Prix van Australië.

Het format van de Race Of Champions blijft ongewijzigd. Dat betekent dat er twee competities zijn. De Nations Cup, waarin coureurs per nationaliteit strijden voor de eer van hun land. En ook de individuele competitie komt terug, waarbij de coureurs het opnemen voor persoonlijke glorie.

Sinds de oprichting van de race in 1988 zijn er diverse locaties bezocht, waaronder Gran Canaria, Parijs, Londen, Beijing en Mexico-Stad. Zweden was de laatste locatie in 2022, voordat de race nu voor het eerst naar Australië trekt.

"We zijn ongelooflijk enthousiast om de Race Of Champions voor de allereerste keer naar Australië te brengen. De race is er altijd geweest om coureurs tot het uiterste te drijven in unieke omstandigheden", aldus medeoprichter Frederik Johnsson. De volledige deelnemerslijst voor de editie van 2025 is nog niet bekendgemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws