Toto Wolff verwacht comeback in 2025: "We zijn niet tevreden, maar hebben een referentiepunt"

Robbie Maes
| 0 reacties
Toto Wolff verwacht comeback in 2025: "We zijn niet tevreden, maar hebben een referentiepunt"

Mercedes heeft een wisselvallig seizoen in 2024, maar teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat 2025 een beter jaar zal worden.

Sinds 2022 beleeft Mercedes een mindere periode, na jaren van dominantie waarin het team de ene na de andere titel veroverde. Sinds die tijd is het team niet meer in staat geweest om het kampioenschap te winnen.

Toch is er dit jaar een voorzichtige verbetering zichtbaar. Mercedes heeft al drie overwinningen behaald. Naast de zeges en podiumplaatsen waren er ook races waarin het team geen punten wist te scoren. Mercedes staat momenteel vierde in het constructeurskampioenschap en lijkt geen kans te maken op een plek in de top drie.

Toch is Wolff optimistisch over de toekomst en gelooft hij dat Mercedes volgend jaar beter voor de dag zal komen. Volgens hem begrijpt het team nu beter waar de wisselvallige resultaten vandaan komen.

"Elke sessie is nu interessant voor ons. We hebben een referentiepunt van onze goede races en kunnen daardoor analyseren wat er met de auto gebeurt, wat er anders is, en hoe de banden presteren", vertelt Wolff in een interview met Motorsport.com.

Het doel van Mercedes is jaarlijks races winnen en continu aan de top mee te doen. Hoewel de prestaties dit jaar verbetering tonen, is het team nog niet op het niveau dat ze nastreven. Wolff benadrukt dat het team zich niet tevreden kan stellen met hun huidige positie in het constructeurskampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws