Voormalige teambaas haalt hard uit naar Alpine: "Dit liet zien dat er mensen waren die niet met mij wilden samenwerken"

Robbie Maes
| 0 reacties
Voormalige teambaas haalt hard uit naar Alpine: "Dit liet zien dat er mensen waren die niet met mij wilden samenwerken"

Otmar Szafnauer, voormalig teambaas van Alpine, heeft in een podcast onthuld wat er volgens hem achter de schermen misging bij het Formule 1-team.

Szafnauer werd in 2023 ontslagen. Tijdens de Grand Prix van België maakte Alpine bekend per direct afscheid te nemen van Szafnauer.

Nu doet hij voor het eerst uitgebreid zijn verhaal in de High Performance-podcast. Szafnauer vertelt dat hij bij zijn aanstelling had verwacht volledige controle over het team te krijgen. In de praktijk bleek dit echter anders te liggen.

"Niemand rapporteerde direct aan mij, maar rechtstreeks aan Renault in Frankrijk", legt hij uit. Dit beperkte zijn mogelijkheden om effectief leiding te geven en zorgde volgens hem voor veel interne problemen.

Oscar Piastri

Een van de grootste verwijten aan het adres van Szafnauer was het mislopen van Oscar Piastri, die naar McLaren vertrok. Alpine kondigde in 2022 aan dat Piastri in 2023 zou gaan rijden voor het team, maar het contract was nooit getekend. Szafnauer ontdekte dit naar eigen zeggen pas later. "Alpine had in november de kans om het contract met Piastri rond te krijgen, maar ze hebben het niet gedaan."

Szafnauer wijst op nog meerdere incidenten waarbij communicatie binnen het team niet goed verliep. Zo werd er een persbericht gepubliceerd over de komst van Piastri. "Het communicatieteam had dit niet met mij besproken. Dit liet zien dat er mensen waren die niet met mij wilden samenwerken en me buiten wilden werken."

De oud-teambaas benadrukt dat er binnen Alpine een gebrek aan vertrouwen was. Hij voelde dat sommige medewerkers meer bezig waren met hun eigen machtspositie dan met de prestaties van het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws